Torbjörn gasar med framgång i Hälsingeskogarna

För drygt en vecka sedan kördes andra deltävlingen i Sverigeserien för Volvo Original bilar. Sverigeserien är ett mästerskap över hela landet där sju deltävlingar ingår och alla dom bästa är med och tävlar. Rallyt, som kördes i Hudiksvall, var den andra tävlingen för året. Den första gick i Värmland den 6 januari. Bergslagsrallyt där Torbjörn Westerlund tävlade för Sollefteå RRC hade en seger i sikte men en avåkning på sista sträckan gjorde att han föll tillbaka till en nionde plats men plockade ändå värdefulla poäng.

I Hälsingerallyt fick Torbjörn till en total fullträff, med fem möjliga och en segermarginal på två minuter och 13 sekunder över 72 km SS hade inte konkurrenterna någon chans. För dagen inlånade co-drivern Jens Söderlund skötte sin uppgift bra.

Detta innebar att duon gick upp i ledning i serien med tre poäng. Även Fredrik Nordin från Härnösand deltog i rallyt men efter att ha brutit av växelspaken på andra sträckan tappade han tätkänningen, men kunde ändå rulla i mål som femma i klassen. Siv-Inger Nilsson även hon tävlande för Sollefteå RRC åkte av på andra sträckan och då var tävlingen definitivt över.

Segern för Torbjörn innebär också en ledning i den svenska All Championship serien, där det även skall köras på isbana, banracing, backe och rally på grus. Torbjörn Westerlund med ordinarie co-drivern Håkan Lundin sadlade under våren om från grupp H (trimmade bilar) till Volvo Original och då började framgångarna komma. - Bilen håller mycket bra och då får vi råd att köra fler tävlingar istället för att stå i garaget och skruva, det innebär högre tempo och ökat självförtroende, analyserar Torbjörn.