Busdag på Bergsjön

18 grader kallt i morse, men väderprognosen hade lovat bättre väder framåt dagen. Som vanligt höll dom vad dom lovat! Det blev en kanondag med strålande solsken och 6-7 grader. Helt perfekt, kunde inte ha blivit mycket bättre.

Det stod folk nere på isen redan när jag kom dit vid 10.30, sedan kom det folk mest hela tiden. Mest var det medlemmar i klubben. Eftersom skoterleden passerar alldeles intill stannade även en del skoteråkare till för att titta och prata en stund. Att dom som kom var motorintresserade rådde det inget tvivel om, det hördes på diskussionerna som pågick både här och där. Det pratades rallybilar, folkracebilar, olika klasser, däck, tävlingar mm.

Tyvärr var det inte så många rallybilar där, för det var tävlingar på annat håll. Men Thomas med sin Opel Ascona B och Tommy Fors med sin gamla rally Saab V4 hade fullt upp med att hålla snöröken i luften hela dagen. Kålle och Hans-Erik var också där med sina folkracebilar. Hans-Erik hade dagen till ära 2 stolar monterade i sin bil om någon ville prova på att köra/åka, och det ville många.

Bilarna som var där roade nog samtliga när dom for där runt på isen som skållade råttor. Stannade till bara när dom bytte passagerare, som inte alls var svårövertalade till en åktur, dom stod praktiskt taget på kö för att pröva. Någon ville kliva ur efter halva sträckan och det är klart att man kan gasa lite mindre än fullt..

Det var även mycket unga deltagare där som ville få sej en åktur, så det blev rena familjedagen. Det fanns både kaffe, dricka och varmkorv att vräka i sej. Vi behövde som tur var inte skotta loss alltför många, men Thomas visade hur långt upp på en snöhög man kan komma med sin Opel, om man slappar i uppmärksamheten någon sekund. Där behövdes det en del hjälp. Lillasyster satt i högerstolen för tillfället och hon hade väldigt kul (bror blir nog tråkad..)

Roligt att se Tommy´s "nya" Saab V4 på isen, hoppas vi får se den i rallyskogen snart. Vi fick nog alla lära oss något nytt av varandra den här dagen och det är ju positivt. Alltid kul av träffa andra med samma intressen och surra lite. Vi kan ju aldrig bli fullärda i motorsport, bara bättre.

Vill tacka Leif Nilsson (Hjälta) för plogning på och till isen. Ett stort tack från både deltagare och förare för att vi får en så fin möjlighet att träna och utöva vårt intresse på detta sätt. Ett stort tack.

Facit av dagen: ev. 1 ny folkraceåkare (tjej) och 1 rallyåkare (med lite tur ) Med små medel och bra väder fick vi en väldigt trevlig och uppskattad dag.

Vi syns igen!

                Kolle och Thomas

PS    Om någon har en bra idé om hur vi ska fixa folkracebanan inför sommaren så hör av er till Kålle eller maila SRRC. Röjning, krattning, målning, allmän uppfräschning... kvällar, helger... vad som helst. Kom med förslag!     DS