Bus på Bergsjön

Då var det dags igen för alla gasglada att samlas på Bergsjön där Leif Nilsson plogat upp en bana som vi kan köra på och leka av oss. Samling klockan 11 en efter en dök upp så till slut var det 5 Rallybilar och 1 Folkracebil.

Sedan började det att köras alla körde så mycket dom orkade. Det var ibland både 1 och 3 bilar ute samtidigt. Vi hade tur med vädret även i år det blåste lite grand men alla hade klätt sig varmt så det var inget större problem. Sedan fanns det möjlighet att värma sig vid grillen dom som tagit med sig korv grillade .Det fanns till och med någon som tagit med sig ett grilljärn (man började att fundera hur länge han hade tänkt stanna).

Sedan hade det blivit dit transporterat ett vindskydd av några rådiga personer jag nämner ingen så har jag inte glömt någon. Men en mycket bra ide tyckte nog alla som var där för det fanns fler än rallyåkare och folkrace åkare där denna dag för att titta och kanske få sig en åktur.

Det diskuterades bilar resultat och ännu mera bilar. Även klubbens ordförande Peter Westman var där han kom på skoter dagen till ära. Så det provåktes både här och där efter ett tag visste man inte vem som körde vilken bil. P.Westman provade J.Hagfeldts 244. Det tog slut när Peter Westman försökte ta med sig växelspaken hem, men han fick inte lös den riktigt (undrar vad han skulle ha den till?)

Sedan stängde vi av vägen in till Bergsjön för att dom som ville prova vägen skulle få möjlighet till det och det gjorde dom så numera har vägen in till bergsjön börjat få sina namn....
Vi har Hambergs kurvan och Sista chansen det var Daniel som provade att backa i mål. Så vi tackar dom två till vägens två första namn. I båda fallen måste Leif Nilsson dra lös dom ( tur att han finns).

Dagen blev lyckad så möjligheten finns att den återkommer senare i vinter. Det är lika bra jag nämner T.Jakobsson han me golfen F.D. gul postlåda fanns bara en när han var ute och körde så påminde det mycket om när dom släpper ut djuren på våren efter vintern i lagården den hoppade och for åt alla håll men roligt det hade han verkade det som fast han kanske hade tjuvtränat på sin privata bana i forse den där med en massa hål .

Skämt åsido en trevlig dag var det trots allt så får ni möjlighet så titta dit när det körs där på sjön mellan Sollefteå och Långsele.

TACK FÖR MIG

av Kjell-Erik Eriksson