Info om rallytävlingen Jämtnatta

Jämtlands Mk stod som arrangör för denna mycket fina tävling, samtliga sträckor höll enormt bra trots att sträcka 1 och 2 kördes även som sträcka 6 och 7, dvs. dom gick två gånger. SJÖBERG / WESTMAN Fick revansch efter förra helgens drivaxel "jävla" brott

FAKTA

SS1 Hemmaåkaren Örjan Eriksson med Malin Strömberg i högerstolen började bäst, han tog fem sekunder till Sjöberg, Per-Åke Alf / Sören Antilla också från Stugun gick in efter Patrik

SS2 Örjan ökade försprånget ytterligare med 2 sekunder till Sjöberg och Per-Åke tog Patrik med 1 sekund.

SS3 Sjöberg laddade rejält, 8 sekunder till godo på Örjan, Per-Åke trea. En av dom mest svårlästa sträckor som jag upplevt, man fick snacka så man nästan gick i spinn, på slutet av sträckan vallade Patrik som aldrig förr och jag hann inte
riktigt med i noterna så till slut skrek han " Håll käften"! Det blev för mycket information och alldeles för sent, men vid målgång var det bara att skratta åt hela tillställningen.

SS4 Sjöberg i topp även på denna sträcka med 3 sekunder till Örjan, Per-Åke gick in som trea på sträckan någon sekund efter.

SS5 Denna sträcka var en av dom bästa vi åkt på länge, resultatet blev att Sjöberg var 2 sekunder före Örjan och 7 sekunder före Alf, (Nu ledde Sjöberg / Westman med 6 sekunder)

SS6 Samma som SS1 men nu i en kortare upplaga, här fick vi till det! Noterna stämde perfekt och både Patrik och jag kände att om någon skulle ta denna tid då var det bara att gratulera, men än en gång var vi snabbast och tog ytterligare 4 sekunder till Örjan och även här var Per-Åke efter Örjan.

SS7 Samma som SS2, denna sträcka fick vi inte till riktigt tidigare, samma känsla fick vi när vi gick i mål, men tiden sa något annat! Ytterligare 3 sekunder till Örjan, så slutresultatet blev 13 sekunder tillgodo (dvs. vinst) Per-Åke blev trea 11 sekunder efter Örjan.

Det finns inte något roligare än när det är så här jämt, det är då man måste ladda fullt ut för att vinna och det gjorde Patrik med råge denna gång.

ÖVRIGT:

Magnus Mellkvist från Söderhamns MK vann Totalt i sin fyrhjulsdrivna EVO 6:a. Roger Westin från Örnsköldsviks RK gick in på andra plats. Torbjörn Pallin från Sundsvall hade en hård strid med Mellkvist, men tog i för mycket på sista sträckan och åkte av vägen … (guldspade)

Siv-Inger Nilsson från Sollefteå slutade på andra plats och klubbkompisen Johnny Hagfelt gick in som trea, trots att båda blev tvingade att lyfta av några bilar som blockerade sträckan.

Stor eloge till bröderna Grande m.fl. för deras arbete att få till denna tävling
(det var dom som gjorde grovjobbet)

 

av Peter Westman