Bergslagsrallyt 2005

Siv-Inger Nilsson, med mig som co driver, fick förtroendet att låna Patrik Sjöbergs potenta Gr H Golf till årets första Tjej RM tävling Bergslagsrallyt i Ludvika. Trots att hon endast hade träningskört några timmar på sjöis strax ovan Ö-vik så vann hon tjejklassen stort (1,5 min) och blev även 2:a bland B-GrH.

Vädret i Ludvika med omnejd var bedrövligt dåligt, ingen snö överhuvudtaget bara några isfläckar här och där. Så det vi i huvudsak åkte på var fruset grus. Detta gjorde att arrangören fick stryka 3 sträckor av 5 innan start. Totalt blev det bara 3,2 mil SS ! men ändock blev det ju tävling i alla fall. Det blev många PM med ändringar att hålla reda på innan starten så man hittade rätt till sträckorna och serviceplats. Sivan var rejält nervös inför start för lite favorit var hon, enligt en av tjejerna så hade Carl-Erik Johansson sagt: -Kommer Sivan då får ni däng!

Han hade rätt. Hon körde mycket bestämt och förståndigt precis som man skall första gången. Det här med sekventiell växellåda fixade hon perfekt, inga växelmissar alls och omställningen från drift bak till fram sitter väl inte riktigt än men det kommer.
Jag skulle gissa att får hon några tävlingar till på sig i bilen så åker hon riktigt fort.
Vägarna var mycket skiftande i karaktär, bitvis snabb och även krokig med många lyft. Mycket synd att det inte var riktiga vintervägar där för då hade det blivit en riktig höjdare.

Nu fick hon blodad tand och har bestämt att hon åker hela serien. Dels i egen bil nu i Ö-vik. Men troligen i Patriks i dom övriga som går i Östergötland, Gotland, Skåne. Detta var ett roligt och spännande äventyr.

av Peter Westman