PS Motorsport 2005

Denna vintersäsong har inte börjat som vi trodde det skulle göra, med framgångar och lycka! Utan bara trassel med tekniken. Som nykorad DM Mästare 2004 med bara vinster i bagaget i både DM:et och RS Cupen så var inställningen att vi skulle åka både Riksmästerskapet och Supercupen 2005. Men i början på året så insåg teamet att ekonomin inte räckte till båda serierna så, då valdes Supercupen.

Första tävlingen blev Örnskölden som nu ändå ingick i Riksmästerskapet och MNB´s DM och var nu hemmatävling för Patrik där han hade en fjolårsvinst  att försvara. Tävlingen började i ett vansinnigt tempo och Patrik hade gett sig fa´n på att han skulle vinna. Nu tog resan tyvärr slut efter 4 SS där växellådan rasade och i det läget så låg vi såklart 1:a, surt sa räven men så är livet i denna materialsport.

Nästa drabbning blev Z-Trofén i Stugun och Supercupen, där fick vi vara med tre sträckor! Då packade en insugsventil ihop och motorn blev orkeslös. I detta läge så låg vi 2:a efter Stefan Jonsson ”Vännesexpressen” som nu tog hem segern i tävlingen men 42 sekunder.

SS1 ”Grytan” var spårkonstig och hal efter troligtvis tidigare tävling så det var svårt att få bilen att styra riktigt och inte nog med detta så började det att ryka inne i bilen något förjäkligt. Jag frågade Patrik vad röken kom ifrån men han trodde det var bromsarna till en början, men efter ytterligare ett tag så bad han mig att öppna sidorutan för då rök det rejält.

Det visade sig att min jacka som jag lagt i hjälmlådan hade hoppat ur och lagt sig på golvet strax ovan ljuddämparen och där är det skithett. Jackan tog eld och det tog ett tag innan jag förstod detta och slet åt mig jackan och knölade ner den vi fötterna. Denna incident sinkade såklart oss lite. På servicen åkte jackan ut ur bilen och vi koncentrerade oss på nästkommande sträcka.

SS 2 var en skitkul sträcka där nu Patrik fick visa sina färdigheter och när vi nådde målet så var vi med i gemet igen. Stefan J som var snabbast på SS1 hade 12 sekunder på oss men efter SS2 som var endast 6,8 km lång så hade avståndet krympt till 8 sekunder. Vi var snabbast på sträckan i klassen så nu tyckte vi att vi var riktigt på gång.

SS3 som är den långa Jältsåberget strax utanför Lit där vi tidigare har åkt mycket fort och sträckan är 2,2 mil lång, där visste vi att vi hade chans att ta in mera tid men..! Efter ca 6 km så körde vi på en utstickande sten och fick punka. Vi åkte några km till men det gick bara inte att fortsätta för då har diffen gått åt skogen och det är inte värt att chansa.

Även denna tävling ”sket” sig så att säga så nu överväger vi att satsa på Sivan´s körning på Gotland nu i April istället för Lima tävlingen. Hon leder Tjej RM stort och just Gotlandstävlingen ingår i RM:et i år. En rejäl genomgång av golfen inför ”Öracet” bäddar för framgång…. för köra det kan hon.

 

av Peter Westman