Rally Gotland 2005 - Äventyr med Golfen

Siv-Inger Nilsson med jag som Co-driver for tillsammans med meken, särbon och bilutlånaren Patrik Sjöberg till Gotland för att åka 3:e deltävlingen i RM. Eftersom vi skulle vara senast kl. 10.15 i Nynäshamn så for vi redan på Torsdags kvällen och fick sova hos Göran Nilsson i Märsta. Vi for vidare i god tid på fredag morgon och for in och tankade servicebilen strax före Stockholm.

När vi nu åkte vidare ut på motorvägen så stannade bilfan´! i värsta trafiken så vi fick tvinga in ekipaget via startmotorn till vägrenen, i det läget så funderar man vad som kan ha hänt.. är det fel på soppan på macken eller ? Patrik ringde till macken och bad dom kolla, samtidigt så ordnades det hyrbil och bärgning samt att en hjälpbil med påkörningsklump dök upp. Vi flyttade över dom viktigaste prylarna och åkte vidare. Nu fick hyrbilen lida pin för tiden var knapp att vi skulle hinna med färjan, men vi hann precis.

Under tiden över till Gotland så kollades servicebilen upp på en VAG verkstad och det visade sig att trimchipet hade lagt av. Tävlingen startade på Kneippbyn där även målet och banketten var senare. Vi startade på lördag morgon kl. 08.01 och hade nu 9 mil SS att avverka fördelat på 6 SS.

SS 1 var en rolig sträcka på 8,9 km som innehöll allt. Efter några trevande km så började hon åka riktigt bra och det höll sedan i sig på dom övriga sträckorna tom SS 5 som nu var 2,2 mil lång och gick en andra gång. Redan efter 2 km så brast en medbringare och bilen betedde sig som att vi fick punka så det var bara att slå av på takten och ta sig i mål. Vi förlorade 3 minuter på våran tidigare tid vi hade på sträckan så nu var dom andra i kapp oss och några förbi.

Vi hade en medbringare med oss men såklart så låg den i bussen i Stockholm men Patrik lyckades få tag på en av Roger Enlund´s Team och hann byta den på 10 minuter så vi kom iväg på sista sträckan och kom i mål. Trots denna försening så blev vi ändå 3:a slagen med endast 2 tiondelar till 2:an och 13 sekunder till vinnaren.

Hon visade än en gång hur överlägsen hon hittills har varit och leder denna serie ganska betryggande. Nu siktar vi in oss på nästa race ! Linköping i September men då åker hon i sin Volvo Original för tävlingen krockar med Back SM som nu Patrik kommer att satsa på.

FAKTA:  Välordnat och mycket rolig annorlunda Rally, inga diken men mycket sten och några typiska millitärvägar med många vägbyten och snabba partier. Över halva startfältet bröt ! tuffa vägar. Banketten och prisutdelningen efter tävlingen var helt enormt roligt, jag rekommenderar verkligen denna tävling.

 

av Peter Westman