Hammarbacken 2006 - Händer alltid nåt fast man garderar sig

Ja då är det dags igen då med RS-cup 2006 och allt det innebär med elände trassel problem  väder… ja ni vet vad som kan inträffa .Har det inte hänt ..så kommer det att hända och årets start var inget undantag precis som vanligt .Man undrar vad man har för fel egentligen som vill utsätta sig för sånt ..varje år …Hm kan vara det att vi trivs med eländet tänker kanske som så att inte händer det mig inte och händer det nått för nån annan så ler man lite… ja inte så att man tycker om att det går illa eller dåligt för nån och är vansinnigt glad för det …utan man är vansinnigt glad och lättad över att det inte  att det inte var en själv som var den drabbade .Men sedan kommer tanken undrar när det händer mig för all som håller på med detta vet att för eller senare så kommer svackan då allt bara jävlas  ja precis allt. Tyvärr verkar jag vara född i en svacka  för allt bara jävlades även denna tävling.

Började som vanligt redan tidigt i veckan fick inte tag i nån vagn så jag tänkte avanmäla mig men ringde till Siwan om vagnen hon upplyste mig då att hon inte hade tagit in vagnen för hon behövde den inte liksom hade ju liksom gått och blivit mamma ..ja jag trodde ju inte hon skulle dra omkring på vagnen istället för att ha barnvagn precis men jag tog en chansning  nej inte där ringde B.Hamberg nää han hade fullt med ved på sin och sedan skulle han planera bröllop  sitt eget tydligen  grattis föresten lycka till . Ja provade med T.Wicksten men hans vagn var trasig så då provade man med S-Å Ringh….Jo den var ledig så det gick bra …..en suck av lättnad man såg ljuset i tunneln liksom  ..Tillfälligt bara visade det sig senare  hämtade vagnen en pratstund och lite förmaningar om vagnen så hem och lasta… fredag em. var det så lite jäktad var man trots allt.

Kollade upp lysen, blinkers, bromsljus ,ja allt fungerade  så allt var klart men inte var bilen vacker grundfärg och lite gult överallt men man kör inte med lacken så på lö morgon drog man iväg .Vem som skulle åka ja Kim Sjödin skulle åka som prova på jag hade ju lovat så han fick chansen och det är bara roligt med nytt folk i höger stolen är det kul så kanske han fortsätter alla nya i denna sport behövs .Så man kommer upp och lastar av ut med allt man släpar med sig kim hade kommit nu så det var bara att åka till anmälan och bes vad händer då jo motorn börjar bara gå på 3 cyl  in på macken i hammarstrand och hörde efter om tändstift men inte hade dom kortgängade heller typiskt macker nu för tiden har allt utom biltillbehör var nog bättre förr på den fronten alla fall men rengjorde dom och ..

Det fungerade så iväg igen  men trot eller ej hade glömt vagnsboken i bilen som stod i depån vid backen  så tillbaka hämtade den och bytte tändstift  och iväg igen kom till besiktningen började bilen gå på 3 cyl igen  då upptäcker jag att bränslepumpen inte pumpade som den skulle  lade av och startade inte bara en utan bägge nu började man bli frustrerad av all som började hända ..lustigt nog så när kim petade till relät för bränslepumpen så började den gå hela tiden men slog jag på lyse så hackade den igen  ja  el fel kom jag fram till nej inte nu tänkte jag .

Men kom in på bes och dom började blev lite sur då ena bes manen sa att lyset var löst och tryckte loss lykta hållaren helt från infästningen med våld nu blev jag förbannad inte fan behöver dom ta till våld  och förstöra hade räckt med att säga till… så jag sa till han att inga problem jag kan avanmäla mig omgående om det behövs jag blev förbannad över sånt sätt  …nää ingen fara så heller började han men jag gick bak och pratade med bes killen där som upplyste mig om nät som skulle sitta vid pumpen som skydd …. trevlig kille sa bara till slet inte loss pumpen för det tänkte jag.

Inget bromsljus helt plötsligt vad är detta tänkte jag allt fungerade i går men det visade sig att jordkabeln hade gått av till bakljuset fick till bromsljuset senare alla fall. Kom längre fram på bes rampen då kom nästa sak då började killen att klaga över diffus ljusbild och att den var låg .Nu började jag tappa humöret riktigt lyset hade ju bes manen förstört och sedan börjar den här att gnälla över det och sedan …diffus ljusbild   vad är det diffus för mig är nått som man inte riktigt kan säga vad det är.. men vet man inte vad som är fel hur kan det då vara fel? Jag brukar respektera bes personal på tävlingar men ibland undrar man vad dom håller på med ! ingen nämnd och ingen glömd . Men tillbaka till backen och väntans tid börjar  men till slut så kom tävlingen igång …

Fram till starten och ställde upp hoppades verkligen att motorn skulle fungera och att pumparna skull gå riktigt . Starten tecknade åt mig att det bara var att åka så .. I med 1:an och iväg  varvräknarn bara stack upp på 6000rpm inget fäste alls var bara att släppa och börja om nu började det komma upp i backen 2an  och sedan i med 3:an  fan mjukt så det förslog ställde upp bilen då orkade inget så i med 2:an och bara höll ner spann men fästet kom förbi rodelkurvan och uppöver  tog 3:an gick inte att få i den förrän efter krönet och ner mot vänstern och upp mot asfalts böjen gick hyfsat .Men skulle inte skada med bättre däck hann bara inte fixa dom andra hemma så jag åkte med skräp bak och då menar jag skräp.

Men första åket slutade i en liten av åkning vid målgången  balen före målgången stod lite för långt ut kom in fel och måste ställa upp ännu mer så släppte jag lite efter den  skulle inte gjort det för det drog ut så balen fick sig en smäll och jag ner i diket efter målgången  men jag kom upp igen ingen fara .Men just då vi gick av så kollade jag in kim som åkte ..såååå stora ögon har jag aldrig sett tidigare…. tänkte på rödluvan då hon såg vargen i sängen och hon  frågade varför har du så stora ögon för..jag vet att kims ögon var inte stora av samma anledning  men blev en rolig grej jag små garvade åt för mig själv då vi åkte upp mot parkeringen . Jag låg ca 5 sek efter Edqvist och några före Danielsson  var det nån som sa .

Jaha tänkte jag  det blev hyfsat bra ändå men tiden var bedrövlig men alla hade halvdåliga tider tydligen ingen verkade vara nöjd så bara att komma igen till 2:a åket som startade efter en längre paus men motorn fungerade någorlunda om jag lät bli att använda mer ström för då började den missa ordentligt. Men inte blev 2:a åket nått bättre utan sämre  kopplingen fastnade nere vid golvet och jag var nära att åka av i asfalts böjen fick ett rejält kast då fästet kom men jag hade inget driv förrän jag sparkat som den på pedalen som lossnade som tur var .Det var en funktionär som fick bråttom därifrån ..men det gick bra  men sedan kände jag att styrningen var så tungstyrd åt höger och blev bara värre lät som en stenkross då man vred på ratten men vi kom upp och jag måste se vad som hade hänt  kopplingsarmen krokig eller vadå  ….

En sten hade kilat fast sig mellan kopplingskåpan och armen så den gick inte tillbaka  fick bort stenen så blev kopplingen bra igen ..ibland ska man ha tur tänkte jag kunde ha gått riktigt illa ….men kom upp tiden försämrades med 2sek .Men jag låg fortfarande tvåa så man fick vara nöjd med det inför 3:dje och sista åket  så ner igen  och ratten hade ett eget liv hela vägen ner man undrade om jag skulle bryta men äh ta det lugnare och hoppas på det bästa  så kunde det med lite tur gå vägen. Det var fler som tog den där balen en opel kadett gte  fick ordentliga skador fram han hade visst voltat över balen till och med  men ingen hade skadat sig som tur var . Men inför sista åket så undrade man om styrsnäckan skulle hålla ihop hela vägen upp .Upptäckte ännu mer fel på elen i bilen måste göra nått åt det innan nästa tävling  och byta skärmkant bak blev lite omgjord efter av åkningen märkte jag .Men nu var det dags att ställa sig i ledet igen mot startplattan .

Frågade kim om han hade kul verkade tycka det så allt var bra där förutom att han såg lite less ut ibland inte undra på allt tog tid i dag tydligen men nu så var det min tur uppfärden gick utan större problem fast jag fick sitta och kämpa som en galning med ratten och halt som bara den var det också men dagen slutade alla fall på 2:a plats i veteran klassen och det får jag vara nöjd med Edqvist är det inte så mycket att göra åt  han åker enormt snyggt med opeln. Så det blev en pokal inte så dumt men minen på kim när han tog emot den trodde ett tag han skulle äta upp den men kul för han att i en prova på tävling få med sig ett minne hem .Jag frågade om han inte skulle ta licensen ..

Joo sa han så snart med lite tur finns en kille som nog gärna åker om tillfälle ges . Så summa av allt denna dag var elände mer elände och lite klater lite ljusning  och mera elände …sedan gick solen upp vid prisutdelningen .Där ser man att man ska inte bara ge upp för eller senare går det bra  men visst undrar man varför man håller på med nått sånt här för egentligen  men dom tankarna försvann när man fick hämta 2:a priset  för dagen .Tänkte på att i östersund ifjol fick jag inget pris fast jag skulle haft ett  dom hade glömt att köpa fler priser där sa dom. Men hammarstrand hade inte det så dom har bättre minne än östersund alla fall tur det.

Men nu är det bara att skruva måste byta styrsnäcka och bakdäck ev. framdäck om jag får tag på några  och fixa el felet..usch..jag måste även försök hitta på nått så orken i motorn blir bättre ..men vad? Är man budgetåkare utan budget så är det inte så lätt…. bara att göra sitt bästa med det man har . Men livet har återvänt med starten av rs-cupen inget tvivel om den saken .Man njuter varje meter man kör hur det går är inte så noga för jag har jävligt roligt ska ni veta trots allt som inte vill funka alla gånger . Så vi syns nästa tävling hoppas jag om ekonomin tillåter det. Ett tack till Kim Karlsson för att han ville åka med ..du ser du överlevde

RATTA LUGNT I SOMMAR BÄTTRE EN RATT I HANDEN ÄN INGEN ALLS.

Mvh: Kjell-Erik  Eriksson  ”Kolle”  Veteranåkarn    Fd: Takläggare i Sollefteå Numera : Dikesrensare 

av Kjell-Erik Eriksson