Rallyåret 2007

Det började med Offerdalingen i Januari månad där Ford Flexi Cup ingick. Jag åkte med Patrik Sjöberg i golfen och hade en rejäl fajt med Stefan ” vännes expressen” Jonsson. Vi blev 2:a efter han men den stora skrällen var nog att Jocke Nyhman med Forden var endast 2 sekunder efter Jonsson ? så fort åker dom i den (otrimmade ) klassen. Tobbe placerade sig även i top 5.

Ford cupen har under året kört 8 deltävlingar som tyvärr gått mest i dom sydliga delarna av vårat avlånga land. Jag har fått äran att åka med Tobbe dom sista 4 tävlingarna och efter deltävlingen i RYD så lossnade det rejält för Tobbe så det blev en tredje plats tävlingen efteråt i Askersund som även var en SM deltävling, så 3:a i Ford och en 4:e i SM.

Sista deltävlingen avgjordes på Emmaboda flygplats med omnejd, där skulle vi visa ”småpojkarna” vart skåpet skulle stå !

Inför denna tävling så var vi med i TV4 mitt där vi redogjorde att vi inte skulle ge oss så lätt och satsa allt och det gjorde Tobbe…. Alltför mycket , slutade i en rejäl rullning redan på första sträckan. Trots denna miss så hann våra skickliga mekaniker (även inlånade av Näsholm) få ihop bilen så vi kunde genomföra tävlingen. Resultatmässigt så blev det nu ingen hit, men juryn blev nog imponerad så Tobbe fick ett special Wild Card till England och det hade varit en upplevelse i sig, (går att läsa om på Tobbes hemsida).

Team PS Motorsport hade tankarna att lägga av med detta penning vansinne men efter att golfen såldes i delar så for Patrik till Estland och inhandlade en Mittsu Evo 7 som nu Patrik Flodin vann finnkampen med. Denna bil blev Sjöberg 2:a i back SM och vi åkte även finalen i Supercupen i Östersund där vi kom på en 6:e plats men blev egentligen 5:a efter arrangörsmiss i grova drag. Trots detta så var vi helnöjd med resultatet för framtida satsningar.

Nu är bilen helrenoverad och maxtrimmad så våran ambition är först att köra Svenska Rallyt -08 och om pengen tillåter så blir det nog Supercupen.

Kanske det blir några tävlingar med Tobbe i Ford Cupen också.