TOPDRIVER FINALEN

Nu är finaltävlingen i Ford Flexi Fuel Cup avgjord och som gick i Emmaboda med start och målplats på ”Tomas Gullabo´s ” Testbana. Gullaboknixen var namnet såklart på denna tävling och som även var final för Bilsport Cup. 3 st mycket hårda och fina grussträckor var med med en längd 12 km – 11,3 km – 6 km därefter så fick Fordarna även köra 2 race på asfaltsbanan.
SS 2 gick även som SS 4 för oss som åkte Ford Cupen.
Grussträckorna var i världsklass, fruktansvärt krokiga men ändå snabba pga det fantastiska underlaget och som vanligt så genar man ej i Småland för det får man sota för pga. stenar i diket, det insåg Patrik Forsberg från Storuman redan på andra sträckan med en 3 varvsrullning och rejält tillknycklad bil efteråt. Vi insåg redan när vi skrev noterna på Fredag att man måste åka med insidan och inte överladda om man skulle ta sig till målet och det försökte vi med och det resulterade i en 4:e plats i tävlingen och med det så klev vi upp ett steg i totallistan också 4:e plats och det får vi vara nöjd med för nu är det andra året i rad som vi blev snabbaste seniorer i alla fall. ”Glina ” som var nu före oss kan man bara gratulera för dom är fantastiska idrottsmän och går in för detta till 1000 %.
Nu vann Anders Gullstrand och Patrik Johansson blev 2:a, 3:e platsen knep Jocke Nyhman men vad gäller Jocke så hade han stor chans till seger OM han deltagit här men han blev nu uttagen av Bilsportförbundet till en stor uttagning för VM sitts åt Pirelli, nu i Österrike där han fick fajtas med ytterligare 16 deltagare från hela världen, tyvärr så sköt han motorn på bilen och blev nu inte nominerad. Anders Gullstrand fick i första pris en ny Fiesta-09 och en komplett uppsättning fjädring från Örlins, en stor påse pengar och en testtur i Andreas Erikssons Div 1 Rallycrossare mm. Vi körde in en halvskaplig slant och lite smågrejor från tidningen Bilsport. 2009 års cup är i nuläget inte klargjord pga. det taskiga ekonomiska läget för just Ford och övrig ekonomi i världen, så vi avvaktar hur nästa års cup blir.

PS: Trots tre krascher under året och ändå 4:a !!! det bör vi nog vara nöjda med !  ”kanske”